On 7 September 2012, NUS MLA students won several prizes in different categories of the SILA (Singapore Institute of Landscape Architects) Student Awards.

 

Two Awards, the "SILA Gold Award / Category: Best Design Showcase" and the "SILA Silver Award / Category: Contextual Analysis & Investigations" went to the following group of NUS MLA students, for their submission "Project Ciliwung" (Jakarta):

GAURI BHARIHOKE, GUO YUNJIA LEHANA, HOU SUYA, LIN SHENGWEI ERVINE, MUHAMMAD YAZID NINSALAM, NEHA MEHTA, NUR SYAFIQAH NAHADI, NUR SYUHADA LIMAT, SNG EN AI REBECCA, SOH HAN JIE, TEO HUI YI RACHEL

Tutors: Joerg Rekittke (NUS) & Christophe Girot (ETHZ)

"The Kali Ciliwung is one of the major rivers in Jakarta. At 97km long, the river flows from the mountains of Bogor and makes its way eventually down and through Jakarta. Project Ciliwung centers around Kampung Melayu, a village situated downstream of Ciliwung, where like the rest of Jakarta, rapid urban expansion and subsequent abuse of the river has led to major problems.
The studio uses approaches of landscape architecture in an attempt to come up with ideas to ameliorate the problems on site and thus improving the living conditions of the residents of Kampung Melayu. Innovative proposals have developed during the course of the project to allow residents to reconnect back with the river in a positive manner in hope that this rekindling will spark changes which will benefit both the river and the residents as well."

The work had been generated in the frame of a collaborative Future Cities Lab (FCL) Design Research Studio (DRS) – Research Module "Landscape and Ecology", Singapore-ETH Centre for Global Environmental Sustainability (SEC).

 

Two Awards, the "SILA Silver Award / Category: Best Design Showcase" and “SILA Gold Award / Category: Innovative Construction”, went to RONNIE MAK, for her project " mutli-functional space : transforming HDB carpark":

Tutor: Hwang Yun Hye

“As car ownership in Singapore surges, a requisite increase in HDB car parks has occurred. Consequently, car parks have become a major part of the country’s public housing landscape, occupying significant space that would otherwise be of communal use. It is therefore essential to rethink the approach HDB takes to car park design. The project maximises the use of limited space by proposing multi-layered activities and organising time-based functions. Landscaping is adopted to guide both drivers and users through the various activities. Existing functions are repositioned to soften the experience of moving through HDB car parks, inject vibrancy into these spaces, and foster closer relationships among residents. It endeavours to enhance the otherwise monotonous HDB estate, and the liveability of a major part of Singapore’s housing landscape. ”

 

The “SILA Gold Award / Category: Contextual Analysis & Investigations" went to ZHANG RONG for her project " Reimaging HDB void deck_ in & out":

Tutor: Hwang Yun Hye

“HDB void decks, representative of public space, tend to be overlooked as a space for social interaction and community bonding. The proposals address this issue, inserting new, functional spaces for various activities according to the spatial characteristics of the site. The project contains a series of in-depth analyses such as life patterns, behavioural quirks and the mapping of daily activities in detail. The spatial interventions and new activities serve to bring people down to the ground, where they connect socially and culturally, for healthier everyday life”


 

The "SILA Gold Award / Category: Outstanding Graphic Representation" went to the following group of NUS MLA students, for their submission "Two landscape strategies for a vertical city, Seoul":

HENG JUIT LIAN, PEH LI LIN STACY, YEO WEI LING DIANE, NING XIANLIN, THEN PETER , WONG SAMANTHA, ZHANG RONG

Tutors: Jürgen Rosemann(MAUD), Low Boon Liang(MAUD), Ng Wai Keen(BArch), Hwang Yun Hye(MLA), Joerg Rekittke (MLA, part-time)

“The notion of Vertical City Asia studio has been asked to fulfill two requirements - density and liveability. Situated in Seoul where old urban fabric and new developments are interweaving, the studio aims to visualize the city’s unique identity by maximizing synergy effect from heterogeneity, simultaneously. With well awareness of the mission of the studio, the team is powered by evaluating local characteristics and existing resources through various bottom-up field researches. Taken ‘vibrancy’ as a main feature, the urban typology has been newly customized with highly mixed land-use in low density establishments, as well as pedestrianized environment has been suggested to support the variety of  prolific activities within the greater metropolitan context.”

The work had been generated in the frame of a multidisciplinary design studio (Architecture, Landscape and Urban Design) “VERTICAL CITIES ASIA II: EVERYBODY AGES” (VCA 2012).

 

The "SILA Bronze Award / Category: Contextual Analysis & Investigations" went to the following group of NUS MLA students, for their submission "The Singapore Trail":

GAURI BHARIHOKE, GUO YUNJIA LEHANA, HOU SUYA, LIN SHENGWEI ERVINE, MUHAMMAD YAZID NINSALAM, NEHA MEHTA, NUR SYAFIQAH NAHADI, NUR SYUHADA LIMAT, SNG EN AI REBECCA, SOH HAN JIE, TEO HUI YI RACHEL

Tutor: Joerg Rekittke

"The Singapore Trail is a studio project that explores ways to deal with the former KTM rail, which runs 26km across Singapore from north to south. In this landscape studio, the rail land is aptly perceived as piece of Singapore’s landscape, containing both natural and building heritage. The quality of the site is examined with the intention of preserving and enhancing the existing rail land. Given its scale and inherent natural value, The Singapore Trail seeks to promote the project as a national park and icon."